Учени от университета в Пенсилвания откриха, че най-добрият метод за

...
Учени от университета в Пенсилвания откриха, че най-добрият метод за
Коментари Харесай

Откриха как най-лесно се отказват цигарите

Учени от университета в Пенсилвания откриха, че най-хубавият способ за отричане на цигарите е паричното стимулиране, заяви Лента.
В проучването са взели участие към шест хиляди пушачи, подложени на оздравителна стратегия. Доброволците били разпределени в няколко групи съгласно методите, които трябвало да им оказват помощ да се откажат от нездравословния табиет.
На първата група, екипът с началник Скот Халпърн, давал мотивиращи материали за изгодата от здравословния метод на живот; на втората - никотинови лепенки и други фармацевтични препарати; на третата - електронни цигари.
На последните две групи, които също употребявали никотинови лепенки и други материали, давали в допълнение 600 $, които участниците щели да изгубят, в случай че не се въздържат от пушене в продължение на шест месеца.
Резултатите посочили, че единствено 0,1% от участниците в групите, в които предложили обичайната помощ, отказали цигарите. За останалите групи индикаторите варирали сред 0,5 и 3%. Най-добри резултати имали участниците, които получили парични тласъци. При това разноските били по-малко от тези, които харчат огромните компании, с цел да откажат сътрудниците си от тютюнопушенето.
Въпреки това някои експерти подлагат на критика проучването, като декларират, че не се знае какъв брой индивида от всяка група в действителност са се възползвали от пособията за отричане на пушенето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР