Учени от университета в Нюкасъл са разработили иновативен тест за

...
Учени от университета в Нюкасъл са разработили иновативен тест за
Коментари Харесай

Разработват иновативен тест, показващ ранна инфекция за коронавирус

Учени от университета в Нюкасъл са създали новаторски тест за коронавирусната зараза, който може за секунди да откри дали човек е болен още преди да е развил признаци на заболяването , осведоми БГНЕС, базирайки се на оповестява " The Sunday Telegraph ". Според обявата пробата употребява кръв, слюнка или урина, като разпознава имунологичния маркер " неоптерин ". Това е един от ранните маркери на имунната система на инфектираните, който нормално бива освободен от тялото при битка с заболяването.
Учените означават, че проучването не разпознава съответно ковид , само че може да бъде решителен ранен симптом за определяне на зараза. Резултатът може да " подскаже " на пациента, че е добре да се самоизолира по опция по-скоро, с цел да спре разпространяването на заболяването. И макар че общият брой на инфектираните на Острова приближава 42 000 души, а смъртните случаи надвишават 4 000, то съгласно съветника на Борис Джонсън професор Нийл Фъргюсън, ограниченията за обществено разграничаване може да бъдат облекчени след седмица или две, защото се чака броят на заболелите да стартира да понижава .
Принц Чарлз, министър председателят Борис Джонсън, здравният секретар Мат Ханкок, както и други обществени персони, бяха диагностицирани с COVID-19 и трябваше да се самоизолират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР