Учени от университета в Нюкасъл, Англия, установиха, че витамин D

...
Учени от университета в Нюкасъл, Англия, установиха, че витамин D
Коментари Харесай

Специалисти опровергаха ползата от витамин D в борбата със стареенето

Учени от университета в Нюкасъл, Англия, откриха, че витамин D няма никакъв резултат за хората над 70-годишна възраст, които го одобряват под формата на хранителна добавка за увеличение здравината на костите и понижаване риска от контузии при рухвания, заяви MedicalXpress, представен от Българска телеграфна агенция.

Изследването обхванало 4000 души на 70 и повече години. Участниците били разграничени на няколко групи според от одобряваните дози витамин D. Те били вкарвани в организма един път месечно в разстояние на година.

Учените решили въздействието на три дози - 300, 600 и 1200 микрограма, върху минералната компактност на костната тъкан. Оказало се, че няма никаква разлика сред трите групи, които приемали витамин D, без значение че даже огромните дози били безвредни за здравето на участниците и имали дребен благоприятен резултат върху метаболизма на костните кафези.

Получените резултати могат да се обяснят с това, че следеният измежду възрастните хора дефицит на витамин D е желателно да бъде обезщетен, само че огромните дози нямат спомагателен резултат, означиха учените. Най-ефикасният способ за битка с чупливостта на костите са здравословната диета, разходките на чист въздух и постоянните физически извършения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР