Учени от университета в Мисури са открили тревожна за всички

...
Учени от университета в Мисури са открили тревожна за всички
Коментари Харесай

Лоша новина за веганите: И растенията чуват

Учени от университета в Мисури са разкрили тревожна за всички вегани и вегетарианци информация. Може да се окаже, че растенията " чуват ", до момента в който ги ядем, написа " Блиц ".
Проучване, извършено от лекар Епъл и професор Кокрофт върху растение, сходно на зелето е открило, че то реагира на звуци от късане на листа.

" Предишно изследване се занимаваше с това по какъв начин растенията реагират на акустичната сила. Но за първи път изследваме по какъв начин растенията реагират на звук, който идва от биологичен тип като техния.

Установихме, че " вибрациите от хранене " трансформират метаболизма на клетките и те стартират да създават защитни химикали като при нахлуване от гъсеници ", споделя лекар Епъл.

Проучването може да се окаже потребно за земеделието, като учените считат, че има потребност от по-задълбочено проучване, с цел да се обясни, дали това е " чуване " в същинския смисъл на думата, или растенията имат механизми за самоотбрана, които се включват от избрани трептения, като да вземем за пример тези на крила на инсекти и други вредители. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР