Учени от университета в Мисури са открили тревожна за всички

...
Учени от университета в Мисури са открили тревожна за всички
Коментари Харесай

Лоша новина за веганите

Учени от университета в Мисури са разкрили тревожна за всички вегани и вегетарианци информация. Може да се окаже, че растенията "чуват ", до момента в който ги ядем, написа "Блиц ". Проучване, извършено от лекар Епъл и професор Кокрофт върху растение, сходно на зелето е открило, че то реагира на звуци от късане на листа.

"Предишно изследване се занимаваше с това по какъв начин растенията реагират на акустичната сила. Но за първи път изследваме по какъв начин растенията реагират на звук, който идва от биологичен тип като техния. Установихме, че "вибрациите от хранене " трансформират метаболизма на клетките и те стартират да създават защитни химикали като при нахлуване от гъсеници ", споделя лекар Епъл.

Проучването може да се окаже потребно за земеделието, като учените считат, че има потребност от по-задълбочено проучване, с цел да се обясни, дали това е "чуване " в същинския смисъл на думата, или растенията имат механизми за самоотбрана, които се включват от избрани трептения, като да вземем за пример тези на крила на инсекти и други вредители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР