Учени от Университета в Мериленд успешно доставиха с дрон бъбрек

...
Учени от Университета в Мериленд успешно доставиха с дрон бъбрек
Коментари Харесай

Дрон достави бъбрек за трансплантация в САЩ

Учени от Университета в Мериленд сполучливо доставиха с дрон бъбрек за трансплантация. Това е считано за голям пробив, който може да преобърне света на медицината и да избави доста човешки животи. Вижте за какво:

Десет минути и разстояние 4,5 км. Този дребен дрон сполучливо транспортира бъбрек от паркинг до покрива на университетската болница в Мериленд. Спасен е животът на една жена.

За задачата учените са поискали позволение от управляващите, а полицията е затворила улиците, над които е трябвало да прелети дронът.

Надпреварата с времето е eдин от най-сериозните проблеми при трансплантациите. Само за предходната година 1,5% от органите по този начин и не са стигнали до своите реципиенти. 4% закъсняват с над два часа.

Чарли Александър: Ако потвърдим, че преместването на органи с дрон е сполучливо и на дълги дистанции, можем напълно да променим света на медицината и да спасим доста животи.
Смята се, че след 3-5 години дроновете ще станат надеждно средство за преместване на органи. Сега трансплантациите постоянно са свързани с ангажиране на частни самолети, които оптимално бързо да доставят животоспасяващия орган.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР