Учени от университета в Медисън,щата Уисконсин, предупреждават, че климатиците ще

...
Учени от университета в Медисън,щата Уисконсин, предупреждават, че климатиците ще
Коментари Харесай

Климатиците застрашават живота на много хора

Учени от университета в Медисън,щата Уисконсин, предизвестяват, че климатиците ще застрашат живота на доста хора по света, защото поради световното стопляне те ще бъдат все по-често употребявани, написа изданието "Сайънс алърт ", представено от Българска телеграфна агенция.
Масовото влизане в приложимост на климатиците след повсеместното повишение на температурите ще докара до в допълнение замърсяване на въздуха. А то е обвързвано с риск от преждевременна гибел.
Повишената консумация на електрическа енергия от тези уреди ще натовари в допълнение националните енергетики. Това ще бъде директно обвързвано с нараснали излъчвания в атмосферата на газове и аерозоли. Увеличаването на температурата на въздуха единствено с 3,5 градуса по Целзий ще увеличи потреблението на електрическа енергия с 30 %.
Резултатите от компютърно моделиране демонстрираха, че към 2050 година потреблението на електрическа енергия в Съединени американски щати може да се утрои. А това ще провокира в допълнение 600 смъртни случая годишно. Специалистите са уверени, че замърсяването на въздуха може да се намали, като се употребяват възобновими източници на сила.
През октомври 2017 година американски експерти разгласиха отчет в здравното списание "Лансет ", съгласно който замърсяването на околната среда, включително на водата и въздуха, предизвиква повече смъртни случаи от войните, насилието, заболяванията, глада и стихийните бедствия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР