Учени от университета в Манчестър, Англия, идентифицираха нов метод за

...
Учени от университета в Манчестър, Англия, идентифицираха нов метод за
Коментари Харесай

Учени направиха уникално откритие за косопада при химиотерапията

Учени от университета в Манчестър, Англия, идентифицираха нов способ за отбрана на космените фоликули при химиотерапия, посредством който се предотвратява косопадът по време на лекуването, оповестява уеб сайтът MedicalXpress.

Специалистите са употребявали инхибиторите CDK4/6, които блокират клетъчното разделяне, като не оказват токсично влияние върху фоликулите. При това космите стават по-малко уязвими към таксаните - противоракови препарати, които се одобряват в битката с рака на млечната жлеза.
Колко живеят хората с диагноза рак на белия дроб?
Било открито, че таксаните влияят върху стволови кафези в корените на космите. От тези стволови кафези се образуват специфични делящи се кафези. Учените обаче не са наясно какъв е обвързваният с увреждането на фоликулите механизъм. Не е ясно също за какво у едни хора косопадът е по-силен, а други - по-слаб, в случай че одобряват идентични дози от препарата.

Към този миг хиляди пациентки в Съединени американски щати се готвят да съдят фармацевтичната компания "Санофи " поради неналичието на предизвестие за риска от непрекъснат косопад при лекуване с препарата ѝ "Taxotere ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР