Учени от университета в Любек са разшифровали кода на ключовия

...
Учени от университета в Любек са разшифровали кода на ключовия
Коментари Харесай

Германски учени съобщиха за пробив в борбата срещу коронавируса

Учени от университета в Любек са разшифровали кода на основния ензим, отговарящ за размножаването на ковид. Открили са и инхибитор, който противодейства дейно против този основен ензим на ковид, написа " Дойче веле ".

Както наподобява, учени от университета в Любек са съумели да реализират сериозен пробив в битката против ковид. Изследователски екип отпред с проф. Ролф Хилгенфелд е съумял да разшифрова кода на основния ензим, който дава отговор за размножаването на ковид.

Успешни опити с инхибитора

Учените са създали и инхибитор, който дейно противодейства против главния ензим на ковид. Този ензим носи наименованието Mpro и взе участие в репликационните механизми на ковид, като по този метод е виновен за неговото размножаване.

Съобщено бе също по този начин, че учените към този момент са провели сполучливи опити с инхибитора върху мишки и клетъчни култури.

" Необходими са години "

" Ако успеем да блокираме основния ензим, ще можем да предотвратим размножаването на вируса ", споделя проф. Хилгенфелд. Същевременно обаче ученият отбелязва, че за основаването на препарат въз основата на инхибитора ще са нужни няколко години.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1359)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР