Учени от университета в Колорадо и от Националното управление за

...
Учени от университета в Колорадо и от Националното управление за
Коментари Харесай

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от колите

Учени от университета в Колорадо и от Националното ръководство за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати откриха, че средствата за персонална хигиена, парфюмите, лаковете и почистващите препарати остават най-токсичните артикули, които хората употребяват ежедневно, оповестява уеб сайтът Лайф, представен от Българска телеграфна агенция.

По данни на експертите контролът на наличието на нездравословните за околната среда субстанции в промишлените артикули не е толкоз непоколебим, колкото изпусканите от колите газове.

Екологичните стандарти на автомобилните мотори непрестанно се покачват и през последните години се стигна до доста понижаване на нездравословните излъчвания на въглероден двуокис, изпускани от МПС. В същото време аналогични ограничения във връзка с битовата химия не се подхващат и не съществуват строги ограничавания за продукцията й.

Изследователите означават, че наличието на ацетон и наличието на други нездравословни субстанции в атмосферния въздух непрестанно се усилват от 1990 до 2010 година. В същото време се следи понижаване на процентното наличие на продуктите при изгаряне на моторите с вътрешно горене в инструкции интервал.

Учените акцентират, че всеки направен за битови потребности химически артикул, бил той парфюм или шампоан, ще бъде виновен за 60-70 % от изпусканите нездравословни излъчвания в огромните градове. Подобно наличие на нездравословни субстанции в атмосферния въздух може съществено да засегне здравето на популацията в цялостен един район.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР