Учени от университета в китайския град Ланчжоу са установили, че

...
Учени от университета в китайския град Ланчжоу са установили, че
Коментари Харесай

Китай: Климатът е виновен за епидемията

Учени от университета в китайския град Ланчжоу са открили, че повече от половината случаи на болест с новия ковид в света са станали в райони със междинна температура от 5 до 15 градуса по Целзий, заяви през днешния ден организация Синхуа.

Изследвана е била връзката сред метеорологичните условия и разпространяването на вируса въз основа на 3 750 000 случая, регистрирани от 21 януари до 6 май в 185 страни и райони.

Проучването е установило, че 60 на 100 от случаите са тук-там с умерена температура в диапазона 5-15 градуса. Екипът обаче не е изхождал от хипотезата, че разпространяването на ковид стопира при повишение на температурата, отбелязва неговият началник Хуан Чжунвей.

Установено е още, че близо 74 на 100 от инфектираните населяват региони с безспорна мокрота на въздуха от порядъка 3-10 грама на пространствен метър. Така откривателите са изказали догатката, че съществуват климатични зони, които спомагат за концентрацията на ковид.

В проучването си, оповестено в списанието " Science of The Total Environment ", специалистите акцентират, че са отчитали единствено естествените фактори за разпространяването на ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР