Учени от университета в Кембридж установиха защо някой хора не

...
Учени от университета в Кембридж установиха защо някой хора не
Коментари Харесай

Установиха защо някои хора не пълнеят от вредната храна

Учени от университета в Кембридж откриха за какво някой хора не пълнеят, макар че употребяват огромни количества нездравословна храна, написа в. " Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция

Екипът изследвал 14 хиляди души, като от тях отделил 1600 с невисок показател на телесната маса. Оказало се, че " кльощавите хора " са с образцово здраве. А 40 % от тях доверили, че употребяват огромни количества нездравословна храна, без това да им се отразява на килограмите. Оказало се, че хората от тази група имат " ген на отслабването ". Той доста форсира процеса на обмяната на веществата.

Учените са на мнение, че при секвениране на гените, виновни за ускорение на обмяната на веществата, ще може в близко бъдеще човечеството да се пребори със затлъстяването. Въз основа на новооткритите механизми, експертите се надяват да основат лекарство за лекуване на затлъстяването във всеки негов етап. Новите таблетки ще работят по друг принцип и ще се разграничават от обичайните, които изгарят мазнините.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР