Учени от университета в Кардиф установиха, че ако се чувстваме

...
Учени от университета в Кардиф установиха, че ако се чувстваме
Коментари Харесай

Установиха какво най-често сънуват потиснатите хора

Учени от университета в Кардиф откриха, че в случай че се усещаме потиснати във всекидневието, това може да повлияе негативно на нашите сънища, оповестява уеб сайтът Си Ти Ви нюз. При сходно неприятно въодушевление най-вероятно е да ни се явят кошмари.
Екипът на Нета Уайнстийн работил с 200 души, които трябвало да споделят най-честите си сънища. Те трябвало да отбележат кои 9 отрицателни сюжета най-редовно се преплитат в тях - възприятие на проваляне, на гонене, на претърпяно нахлуване, на сковаващ боязън, на заключване в тясно пространство, на наличието на огън, на поява чисто гол на публично място и други
За второто проучване 110 доброволци трябвало да си водят обстоен дневник и да отразяват в него сънищата си за 3-дневен интервал. Те трябвало да отразят в елементи и психическото си положение денем.
Учените открили, че хората, които се чувствали незадоволени и потиснати денем, сънували повече кошмари от другите. И назад, доброволците с позитивна психическа настройка, които се мислели за независими и способени, се радвали на доста по-хубави сънища.
Потиснатите хора постоянно сънували, че падат, пропадат или че биват нападани. Те също по този начин интерпретирали сънищата си в една мрачна, безизходна и отрицателна посока, за разлика от останалите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР