Учени от университета в Бристол установиха, че когато плават, сперматозоидите

...
Учени от университета в Бристол установиха, че когато плават, сперматозоидите
Коментари Харесай

Установиха техниката на придвижване на сперматозоидите

Учени от университета в Бристол откриха, че когато плават, сперматозоидите употребяват " придвижването на тирбушона ", а не махат с опашчици, сходно на змиорките, написа в. Daily Mail.

Тези репродуктивни кафези за пръв път са били следени под микроскоп през 1678 година. Тогава се е считало, че те се придвижват сходно на змиорките във водата. В наши дни екипът на Ермес Гаделя от университета в Бристол се наел да наблюдава тъкмо метода им на напредване, като употребявал високоскоростни триизмерни камери.

Уникалните снимани фрагменти доказвали, че камшичното махане с опашчиците на сперматозоидите и змиеподобното им придвижване е оптическа заблуда, породена от двуизмерното им наблюдаване с обичайните микроскопи. В 3-D формат картинката изглеждала по напълно различен метод. Плаването на сперматозоидите по-скоро приличало на това на видрите, които се завъртат като свредел. Новото изобретение може да бъде в помощ на лекарите, с цел да могат по-добре да разпознават проблемите на мъжкото неплодородие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР