Учени от Университета в Айова, ръководени от професорите Уилет и

...
Учени от Университета в Айова, ръководени от професорите Уилет и
Коментари Харесай

3 храни, които са полезни за възрастните хора

Учени от Университета в Айова, ръководени от професорите Уилет и Клининест, оповестиха, че диетата директно въздейства върху остротата на когнитивните качества и общото здравословно положение на хората от третата възраст.
Изследването е оповестено в „ Journal of Alzheimer`s Disease ” и в него са употребявани данни от изследване на възрастни хора във Англия на възраст от 46 до 77 години.
Изследването е извършено с английската Biobank - огромна биомедицинска база данни, съдържаща солидна генетична информация за над 500 000 пациенти. UK Biobank е разполагаем на учени от целия свят за осъществяване на аналитична работа и проучвания на най-често срещаните условия на живот и здраве в света. На участниците в опита бяха заложени въпроси по отношение на диетата и потреблението на алкохол. Проучването преглежда в детайли въпроси за физическата интензивност, честотата и количеството на обичани храни.

Изследователите са показали трите най-полезни храни за възрастните хора:
1. Сиренето се оказва най-полезният артикул за отбрана против когнитивни и общи здравословни проблеми, свързани с възрастта, даже при доста възрастни хора;
2. Червеното вино в умерени количества също се оказва доста потребно за мозъка и сърцето;
3. Седмичната консумация на агнешко или овче месо (но не на говеждо или свинско) усъвършенства в дълготраен проект здравето и положителната памет в преклонна възраст.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР