Учени от университета Уейк Форест в Северна Каролина установиха, че

...
Учени от университета Уейк Форест в Северна Каролина установиха, че
Коментари Харесай

Учени откриха още една полза от средиземноморската диета

Учени от университета Уейк Форест в Северна Каролина откриха, че средиземноморската диета понижава по-бързо апетита в съпоставяне със западната, заяви уеб сайтът MedicalXpress, представен от Българска телеграфна агенция.
Средиземноморската диета ни разрешава да се оправим с преяждането и да поддържаме обикновено телесно тегло, както и да предотвратим свързани с напредването на възрастта здравословни проблеми, като стеатоза на черния дроб и диабет.
Специалистите направили опит с разнообразни от индивида примати - женски екземпляри от типа макаци крабоеди. В разстояние на 38 месеца - еквивалента на 9 години при хората, маймуните били разграничени на две групи. Макаците крабоеди приемали белтъчини и мазнини с скотски генезис в сходство със западната диета или с растителен генезис, както при средиземноморската диета. Съблюдавалите средиземноморската диета маймуни предпочели да не изяждат цялата храна. Останалите макаци крабоеди консумирали повече, в сравнение с е належащо, и натрупали телесно тегло.
Освен това 2,5 години по-късно западната диета провокирала инсулинова устойчивост и стеатоза на черния дроб. Те са свързани с риск от преждевременна гибел. Здравословната дажба понижила равнището на триглицеридите, които са самобитен маркер за затлъстяване.
Средиземноморската диета включва огромна консумация на зеленчуци, плодове, орехи, бобови култури, зехтин, риба, както и умерена консумация на вино, а съвсем изключва продуктите, съдържащи наситени мазнини, като мляко, алено месо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР