Учени от университета Тохоку в Япония определиха вероятния произход на

...
Учени от университета Тохоку в Япония определиха вероятния произход на
Коментари Харесай

Откритие: Марс може да е бил дом на органични съединения

Учени от университета Тохоку в Япония дефинираха евентуалния генезис на органичните материали на Марс . Според изследване, оповестено в списание Scientific Reports, те биха могли да произлизат от атмосферен формалдехид .

Формалдехидът е просто органично съединяване, което е предходник на жизненоважни биомолекули. Тези биомолекули, като да вземем за пример аминокиселини и захари, служат като съществени градивни детайли за протеините и РНК - съществени съставни елементи на живота.

Изследователите са моделирали евентуалния състав на атмосферата на ранния Марс, с цел да дефинират в какви количества формалдехид може да е съществувал на планетата в древността. Моделът е построен с допускането, че атмосферата е била богата на въглероден диоксид, водород и въглероден оксид.

Оказа се, че марсианската атмосфера би могла да обезпечи условия за непрестанен синтез на формалдехид, което евентуално да докара до образуването на разнообразни органични съединения. По този метод органичните материали, открити на повърхността на Марс, биха могли да произлизат от атмосферни източници, изключително през двата най-ранни геологични интервала от съществуването на планетата.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР