Учени от университета Пърдю“ създадоха модел на разпространението на коронавирус

...
Учени от университета Пърдю“ създадоха модел на разпространението на коронавирус
Коментари Харесай

Учени разработиха модел за масово разпространение на коронавируса

Учени от университета „ Пърдю “ сътвориха модел на разпространяването на ковид в аероплан, демонстрирайки по какъв начин един човек може да болести всички пасажери, оповестява „ Ню Йорк поуст “.

Проучването е направено взаимно с инженери на „ Боинг “ за установяване на оптималната скица за вентилация на борда на самолета по време на пандемия.

Учените акцентират, че в модела е употребен вид на разпространяване на SARS, само че той е годен и за други вирусни инфекции.

При визуализацията се вижда, че в затворено пространство вирусните частици не се разсейват, а рикошират в повърхността на фюзелажа и не престават да циркулират във въздушното пространство на салона.

При петчасов полет на борда на „ Боинг 767 “ рискът от заразяване в сектор със седем реда седалки е едно към три. На борда на „ Боинг 737 “ тази възможност понижава до 1 към 5.

Според специалистите, в случай че вентилационната система, която обезпечава циркулация на въздуха, е ниско долу в салона, това може да понижи на половина вероятността от заразяване с вирус. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР