Учени от университета Небраска-Линкълн, представили на125-ата конференция на Асоцияцията на

...
Учени от университета Небраска-Линкълн, представили на125-ата конференция на Асоцияцията на
Коментари Харесай

Гледането на порно, уврежда ли мъжа

Учени от университета Небраска-Линкълн, показали на125-ата конференция на Асоцияцията на психолозите изводите си по отношение на гледането на порнография.

Темата е конкретизирана и става въпрос за гледането на порно от мъже. А заключението на психолозите е, че това образува у тях податливост към доминиране над дамата.

На базата на анонимна анкета, с присъединяване на 330 души, които са на възраст 17-54 години, се е стигнало до този извод, написа БГНЕС. Анкетираните трябвало да отговорят на въпроси, свързани с типичен мъжки поведенчески стандарти.

Така откривателите открили закономерността, че възрастта, на която момчето за пръв път е гледало порно, дефинира склонността му към избран вид държание.

Обобщеният извод е, че по-ранното запознанство с порнографията спомага за образуването на податливост към доминиране над дамата. Ако първото гледане е било в по-късна възраст, тогава мъжът е по-предразположен към разхвърлян секс и пренебрежение към девойки и дами.

Като цяло е открито, че междинната възраст за посегателство към порно е 13 години и 7 месеца. Учените считат да прибавят в бъдещите си проучвания още индикатори, които ще оказват помощ по-точно да се интерпретират получените данни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР