Учени от университета на Южна Австралия потърсиха границата, след която

...
Учени от университета на Южна Австралия потърсиха границата, след която
Коментари Харесай

Кафето става вредно за сърцето чак след шестата чаша

Учени от университета на Южна Австралия потърсиха границата, след която кафето става нездравословно за сърцето, и откриха, че това е шестата чаша, заяви в. " Дейли мейл ". Изследването се основава на данни за 347 077 души на възраст от 37 до 73 години от английската Биобанка. Целта на учените е била да открият за какво някои хора устоят повече на резултатите на кафето от други, съобщи Българска телеграфна агенция.

Учените са се съсредоточили върху гена CYP1A2, отговарящ за обработката на кофеина. Те откриха, че даже хората с този ген, който оказва помощ за по-бързия метаболизъм на кафето, имат проблеми след шестата чаша кафе.

Тъй като множеството хора не надвишават три или четири чаши на ден, резултатите от проучването няма да трансформират всекидневието ни. Изключение са финландците, които постоянно пият по осем кафета дневно. Почти всички обаче сами лимитират потреблението си на ароматната напитка, колкото и да я обичат, и знаят след коя граница тя им се отразява зле.

" Всеки, който е сензитивен към кофеина и получава сърцетуптене от него, самичък лимитира потреблението си, с цел да се усеща по-добре. Хората, които пият доста кафе, евентуално са неподатливи на него " - сподели кардиологът Крис Лабос, който не е взел участие в проучването. Д-р Лабос обаче е работил по тематиката. Негово проучване сподели, че кафето усилва риска от инфаркт с 50 %, откакто човек изпие 2 милиона чаши.

Според Американската асоциация на кардиолозите кафето има плюсове и минуси. То оказва помощ за освобождението на мастни киселини от тлъстините, които могат да се употребяват за сила, и подтиква нервната система. Заради диуретичното си деяние обаче усилва жаждата, а киселинността му може да провокира рефлукс. Повечето хора обаче се усещат добре от него.

" Общите данни, които са от наблюдения, а не от рандомизирани изследвания, демонстрират, че кафето има предпазен резултат " - сподели доктор Лабос.

Загрижените за сърцето си би трябвало да обръщат внимание на добавките, които поставят в кафето като захар, сметана, ароматизатори. Те съдържат доста калории, които не са потребни за сърцето.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР