Учени от университета на Охайо установиха, че зеленият чай помага

...
Учени от университета на Охайо установиха, че зеленият чай помага
Коментари Харесай

Зеленият чай помага в борбата с диабета и затлъстяването

Учени от университета на Охайо откриха, че зеленият чай оказва помощ да се оправим със затлъстяването и понижава броя на възпалителните биомаркери, заяви уеб сайтът MedicalXpress.
 
В рамките на проучването експерти решили въздействието на 2-процентен дестилат от зелен чай върху организмите на мишки. Една група гризачи 8 седмици следвала хранителен режим с високо наличие на мазнини, до момента в който друга приемала естествена дажба храна. Всяка група била разграничена на две елементи, едната от които приемала дестилат от зелен чай.  Учените изследвали телесното тегло на гризачите, устойчивостта им към инсулина и други индикатори , свързани с транслокацията на ендотоксин в кръвта, количеството мастна тъкан, състава на чревния микробиом и възпалителни процеси в стомашно-чревния тракт.
 
Оказало се, че потреблението на зелен чай съдействала мишките, които следвали хранителен режим с огромно наличие на мазнини, да са с 20 на 100 по-малко повишаване на тежестта си и с по-малка устойчивост към инсулина спрямо гризачите, които не приели дестилат от зелен чай.
 
Освен това зеленият чай попречил проникването на отделяния от някои бактерии ендотоксин в кръвта. Зеленият чай съдействал също за възстановяване здравето на чревния микробиом.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР