Учени от университета на Охайо и Калифорнийския университет в Дейвис

...
Учени от университета на Охайо и Калифорнийския университет в Дейвис
Коментари Харесай

Пийте кафе с колегите си, ще работите по-добре

Учени от университета на Охайо и Калифорнийския университет в Дейвис откриха, че използването на кофеин усилва концентрацията и работоспособността на хората, които работят в екип, заяви Лента.

Изследването обхванало 72-ма студенти, които не знаели за задачите на опитите и считали, че им следва да дегустират нова марка кафе и да изберат дружно тематика за групова полемика. Изискванията за подбора на участниците включвали умерена консумация на кафе - до 4 чашки на ден, и липса на алергии. Доброволците били разграничени на две групи.

 жена кафе Weheartit

Участниците в първата група получили питиета, съдържащи по 270 мг кофеин, преди разискването на тематиките, а участниците във втората (контролна) група - след разискването им.

След като участниците консумирали кафе преди или след разискването, им било препоръчано да помислят 15 минути над тематиката за интернационалното протестно придвижване "Окупирай " и да дадат рекомендациите си за включването й в лист с тематики за групова полемика.

 жена кафе Weheartit

На доброволците било препоръчано също да преценяват равнището на проявения от тях самите и от другите участници интерес към разискването.

Оказало се, че използването на кафе преди осъществяването на дилемите подобрило 1,4 пъти оценката за работоспособността на екипа спрямо контролната група. Участниците в първата група също така уверили, че се нараснала концентрацията им.

 изложба жена кафе Weheartit

Друг опит с присъединяване на 62-ма студенти, които консумирали кафе или безкофеиново кафе, посочил аналогични резултати.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР