Учени от университета на Маями установиха, че ключови генетични програми,

...
Учени от университета на Маями установиха, че ключови генетични програми,
Коментари Харесай

Учени откриха главната причина за стареенето

Учени от университета на Маями откриха, че основни генетични стратегии, които способстват за дългоденствие, действат до междинна възраст, заяви уеб сайтът „ Юрик алърт “.

Била изследвана интензивността на гени в тъканни проби от хора на друга възраст. Ключова роля за появяването на доста заболявания след навършване на 60-годишна възраст играят ензимът mTOR, който е цел на рапамицина у бозайниците, и производството на дейни форми на О2 в митохондриите. По мнението на експертите сложността на системата за контролиране на стратегиите за стареене у хората е надалеч по-голяма, в сравнение с у другите типове. Това е обвързвано с човешкия геном, който е еволюирал, осигурявайки дълъг живот. Еволюцията обаче не е планувала, че продължителността на живота ще надвиши 50-60 години.

Поради някаква причина редица възпрепятстващи стареенето молекулярни стратегии се изключват точно в този период. Ензимът mTOR контролира значими клетъчни процеси, в това число растежа и деленето. Нарушаване на функционалностите му се следи при диабет, затлъстяване, меланхолия и някои типове рак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР