Учени от университета на Копенхаген установиха, че пълномасленото мляко увеличава

...
Учени от университета на Копенхаген установиха, че пълномасленото мляко увеличава
Коментари Харесай

Пълномасленото мляко е полезно за сърцето

Учени от университета на Копенхаген откриха, че пълномасленото мляко усилва равнището на " положителния " холестерол в кръвта, който е потребен за сърцето и кръвоносните съдове, заяви в. " Дейли мейл ". Видът на млякото не се отразява върху " неприятния " холестерол.


Високият холестерол се свързва с нараснал риск от сърдечносъдови заболявания и инсулт. Той е изключително рисков, тъй като постоянно остава недиагностициран и нелекуван. " Добрият " холестерол, или липопротеинът с висока компактност, обаче е потребен, тъй като извежда " неприятния " от артериите към черния дроб, където той се разгражда.

Предишно проучване сподели също, че пълномаслените млечни артикули понижават риска от диабет. Много хора заобикалят пълномасленото мляко от грижа за здравето си. То обаче не е с високо наличие на мазнини. В кравето мляко нормално те са от 3,7 до 5 % на 100 мл. Това е незначително в съпоставяне със наличието на мазнини в сметаната или сиренето.

Учените от университета на Копенхаген са давали на доброволци три седмици по 500 мл мляко на ден, пълномаслено или обезмаслено, и са измервали холестерола им, с цел да видят по какъв начин млякото се отразява на липидния им профил. През 2016 година същият екип откри, че нискомасленото сирене не способства за понижаване на холестерола или кръвното налягане, нито оказва помощ за намаляване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР