Учени от Университета на Калифорния в Лос Анджелис са успели

...
Учени от Университета на Калифорния в Лос Анджелис са успели
Коментари Харесай

Учени прехвърлиха паметта от един охлюв на друг

Учени от Университета на Калифорния в Лос Анджелис са съумели да извършат трансплантация наизуст от един охлюв на различен, оповестява БиБиСи. За задачата е била трансферирана генетична RNA информация от единия охлюв на другия.

Учени откриха мишки, считани за изчезнали преди 30 години

Животните, които изчезнаха през XX век

Единият охлюв е бил теоретичен да прави избрана отбранителна реакция. След прехвърлянето на RNA, другият охлюв също е почнал да извършва това деяние без да е бил академик. Това е било повторено няколко пъти с разнообразни охлюви.

Туризмът генерира 8% от нездравословните излъчвания по света

Домашните препарати нездравословни за въздуха, колкото колите

Използвана е RNA от нервните системи на охлювите. Първоначално учените разкрили, че в случай че един охлюв бъде изложен на леко електричество и по-късно бива допрян леко, той се свива защитно за към 50 секунди. Охлювите, които не са усещали електричество, се свивали единствено за към секунда при досег. Учените са безапелационни, че охлювите не са били наранени по време на опитите, а леко уплашени.

Тестът е бил изработен и единствено с изолирани нервни кафези. Резултатът е бил подобен. Реакцията на охлювите демонстрира, че не става дума просто за инстикт, а дълготрайна памет. Експериментът демонстрира, че такава памет има освен в невроните на мозъка, само че и в други детайли на нервната система. Ако това не е по този начин, опитът е нямало да проработи, уверен е Дейвид Гланцман, един от създателите на изследването.

Учени извлякоха ДНК от най-странното антично животно

Учени сътвориха "моливи " за редактиране на гени

За изследването са употребявани морски охлюви, които въпреки много разнообразни от индивида, имат сходни молекулярни процеси. Просто мащабите са по-малки и до момента в който охлювът има към 20 000 неврона в нервната си система, за индивида се счита, че има към 100 милиарда

Затова към този момент изследването е надалеч от използвано при хора. Но все пак учените го виждат като стъпка напред в най-малко частичното отнасяне на болести на паметта.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР