Учени от университета на Източна Англия установиха, че честите разходки

...
Учени от университета на Източна Англия установиха, че честите разходки
Коментари Харесай

Честите разходки намаляват риска от ранна смърт

Учени от университета на Източна Англия откриха, че честите разходки измежду природата и свежият въздух могат да понижат риска от диабет вид 2, сърдечносъдови заболявания и да сведат до най-малко риска от преждевременна гибел, заяви Лайф, представен от Българска телеграфна агенция.
Като анализирали резултатите от 140 проучвания, обхванали над 290 милиона души от 20 страни, в това число Англия, Съединени американски щати, Испания, Франция, Германия, Австралия и Япония, учените заключили, че разходките на чист въздух от дълго време са се трансформирали в ефикасно средство за дългоденствие. След като изследвали междинната дълготрайност на живота на участниците, учените установили, че достъпът до естествена растителност способства за оздравяването на човешкия организъм, като изпълва белите дробове с оптимално чист и подобаващ за обновяването на клетките въздух.
У живеещите покрай природата хора било записано най-близко до нормите артериално кръвно налягане, а сърдечният темп и положението на сърцето били близки до идеалните индикатори. Освен това стресът въздейства по-малко върху живеещите в естетика с природата, в сравнение с върху живеещите в градска среда. Специалистите считат, че въздействието на зелените пространства възстановява равнището на съдържащия се в кръвта хормон кортизол, който постоянно е именуван физиологичен маркер на напрежението.
Резултатите от проучването са качени на уеб страницата ЮрикАлърт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР