Учени от университета на Илинойс в Ърбъна-Шампейн твърдят, че извънземните

...
Учени от университета на Илинойс в Ърбъна-Шампейн твърдят, че извънземните
Коментари Харесай

Как изглеждат извънземните според учените

Учени от университета на Илинойс в Ърбъна-Шампейн настояват, че извънземните организми най-вероятно наподобяват като формирания, напомнящи макарони, заяви Лайв сайънс.

Учените са изследвали микробния живот в Мамутовите горещи извори в националния парк "Йелоустоун ", където вода блика под земната повърхнина. Оказало се, че едноклетъчните образуват бактериални структури, състоящи се от нишки. Формата им е обвързвана с това, че бактериите са в бързо течаща вода с висока киселинност и с температура до 65-72 градуса Целзий. В застояла вода микробите образуват ронливи структури.

 г iStock
 image2_16x9.png Още по-красиви с Doppelherz® (игра с награди) На фокус
Всяко влакно е формирано от трилиони свързани една с друга кафези. Анализът посочил, че 98 % от микроорганизмите са от типа Sulfurihydrogenibium yellowstonense . Те еволюирали преди 2,5 милиарда години, когато в земната атмосфера съвсем нямало О2. По мнението на учените, доста евентуално е въпросните микроби да припомнят всяка съществуваща на други планети форма на живот.

Следите от тези организми би трябвало да наподобяват като дълги фосилизирани отпечатъци по повърхността на камъни. Затова е допустимо сходни формирания да са признаци за битие на извънземни организми в предишното.

 г iStock

За още ентусиазъм през целия ден ни последвайте във Фейсбук ТУК и в Instagram ТУК
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР