Учени от Университета на Илинойс проведоха експеримент върху 376 влюбени

...
Учени от Университета на Илинойс проведоха експеримент върху 376 влюбени
Коментари Харесай

Каква двойка сте? Учените идентифицираха 4 типа двойки и съдбата на техните връзки

Учени от Университета на Илинойс организираха опит върху 376 влюбени двойки. Те се пробваха да схванат по какъв начин възприятията на хората се трансформират с течение на времето и следиха всяка двойка в продължение на към 9 месеца. В резултат на опита бяха разпознати 4 съществени вида двойки. Ние можем да ви помогнем да предскажете бъдещето на връзката си. Научихме всичко за тези 4 типа и сме нетърпеливи да споделим нашите хрумвания с вас.

1. Конфликтни, само че буйни

© Selznick International Pictures

Това е вашият вид връзка, в случай че: Прекарвате много време дружно. Срещите ви постоянно са ярки и изпълнени със пристрастеност. Вашият съюз се характеризира с чести кавги и буйно помиряване. Нивото на възприятията ви непрекъснато се трансформира. Бягате за известно време, стартирате да се пропускате и още веднъж се втурвате в обятията си. Такива двойки са непрекъснато в положение на „ всичко е комплицирано “, само че не се разделят по-често от други типове двойки.

2. Любителите на драмата

© Regency Enterprises,

Това е вашият вид връзка, в случай че: Във връзката ви има доста възходи и падения. Склонни сте да вземате решения въз основа на някакъв отрицателен опит от предишното или от живота отвън границите на връзката. През по-голямата част от времето, което прекарвате дружно, говорите за връзката. Предпочитате да прекарвате свободното си време настрана един от различен, всеки със свои другари. Членовете на такива двойки се разделят два пъти по-често от другите. По-малко от половината от такива двойки, участващи в опита, се ожениха.

3. Парти хора

© 20th Century Fox Television

Това е вашият вид връзка, в случай че: Често поддържате връзка посредством обществени мрежи. Вие сте доста общителна двойка и имате доста другари, с които се разхождате дружно. Идеалната вечер за вас е да играете Монополи с другари, да готвите дружно вечеря или да се мотаете в нощен клуб до зори. Удобно е да говорите за каквото и да било между тях. Такива връзки се смятат за много мощни, тъй като се основават на другарски усеща. 2/3 от двойките в опита се ожениха.

4. Ориентирани един към различен

© Twentieth Century Fox Film Corporation

Това е вашият вид връзка, в случай че: Прекарвате доста време дружно. Имате общи занимания и ползи. Умишлено вземате решения по отношение на развиването на връзката ви. Имате идентични визии за това къде и по какъв начин да прекарате ваканцията си. Опитвате се да разрешите спорове, като търсите компромис. Този вид връзка се оказа най-щастлив: 90% от участващите двойки сътвориха мощни фамилии.

Какво заключиха учените?

Въз основа на резултатите от изследването учените стигнаха до много ясни изводи. Чувствата на „ конфликтни, само че буйни “ изгарят и отшумяват много бързо. Постоянните битки измежду „ феновете на драмата “ също водят до разпадания. Но „ празненство хората “ и тези, „ насочени един към различен “, в множеството случаи основават мощни фамилии. Разбира се, идеалната формула не съществува и всеки взема решение по какъв начин да обича. Но разбирането на вида на връзката ви несъмнено ще докара до позитивни промени.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР