Учени от университета на Айова заключиха, че неспособността на човек

...
Учени от университета на Айова заключиха, че неспособността на човек
Коментари Харесай

Учени установиха причината за синдрома на внезапната смърт

Учени от университета на Айова заключиха, че неспособността на човек да се разсъни, когато е с нараснало равнище на въглеродния диоксид в кръвта си, може да е повода на синдрома на неочакваната детска гибел и за синдрома на неочакваната гибел при епилепсия, заяви уеб сайтът MedicalXpress, представен от Българска телеграфна агенция.
Човек нормално се разсънва, в случай че по време на сън дихателните му пътища са закрити, да вземем за пример с одеяло. Неправилното действие на серотониновите рецептори в междинния мозък обаче може да попречва този инстикт.
Аутопсията на умряли от синдрома на неочакваната гибел посочила, че в мозъците им е налице нарушено действие на серотониновите рецептори. Специалистите считат, че съществува неоткрит до момента път, посредством който серотониновете рецептори на участващите в дишането неврони реагират към нарасналото равнище на въглеродния диоксид в кръвта.
Серотонинът е измежду невромедиаторите, които обезпечават взаимоотношението сред невроните. Той дава отговор за регулирането на физиологични процеси в организма, в това число на храносмилането, за чувството за наслада и задоволство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР