Учени от университета на Арканзас установиха, че гигантските елиптични галактики

...
Учени от университета на Арканзас установиха, че гигантските елиптични галактики
Коментари Харесай

Специалисти откриха условие за възникване на извънземни цивилизации

Учени от университета на Арканзас откриха, че гигантските елиптични галактики са по-неподходящи за поява на развита софтуерна цивилизация, в сравнение с спиралните галактики, като Млечния път, оповестява сп. Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, представено от Българска телеграфна агенция.

Заключенията, разкриващи изискванията за поява на извънземен разсъдък, опонират на резултатите от проучване от 2015 година, съгласно които вероятността развита софтуерна цивилизация да възникне в огромна елиптична вселена е 10 хиляди пъти по-голяма, в сравнение с в аналози на Млечния път. Това е обвързвано с огромния брой звезди и редкостта на евентуално смъртоносни катастрофични събития, като свръхновите.

Фактът, че човечеството не живее в елиптична вселена, опонира на Коперниковия принцип, прочут също като принцип на усредняване. В сходство с този принцип при липса на доказателства за противоположно свойство на даден обект следва той да бъде считан за характерен за своя клас. Според създателите на проучването елиптичните галактики са несъответствуващи за живот поради смъртоносната радиация, която са излъчвали в предишното, когато са били квазари.

Излъчването било толкоз мощно, че е стерилизирало всяка евентуално обитаема планета в галактиката и е повлияло също върху скоростта на звездообразуването. Формирането на нови звезди и планети е било съвсем изцяло прекъснато. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР