Учени от университета на Аделейд, Австралия, са установили, че дронове

...
Учени от университета на Аделейд, Австралия, са установили, че дронове
Коментари Харесай

Дронове наблюдават дивата природа по-успешно от хората

Учени от университета на Аделейд, Австралия, са открили, че дронове следят дивата природа по-успешно от хората, оповестява уеб сайтът на образователното заведение.

За да сравнят точността на летателните апарати и индивида, експертите са употребявали хиляди гумени патета. С броенето на птиците са се заели опитни наблюдаващи на дивата природа и хора, отчитащи броя в изображения, снимани от дронове. Целта е била да се откри резултатите на коя от двете групи са по-близки до действителния брой на патетата.

Наблюдаващите на място са употребявали бинокли и телескопи. Дроновете са правили фотоси от друга височина и под друг ъгъл.

"Установихме, че с по-голяма акуратност птиците се броят благодарение на дронове, в сравнение с място. В изображенията от летателните апарати могат да се откриват едвам доловими промени, свидетелстващи за намаляваща бройка ", изясняват експертите.

Учените са създали и логаритъм, кадърен да брои птици в изображения от дронове. Показаните от програмата резултати са били същите като тези, демонстрирани от хората, употребявали фотоси от летателните апарати.

"Във време, когато доста животни по света са застрашени от изгубване, нуждата от точно броене е по-голяма от всеки път ", допълват експертите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР