Учени от Университета Куинсланд, Австралия, установиха редовната консумация на кой

...
Учени от Университета Куинсланд, Австралия, установиха редовната консумация на кой
Коментари Харесай

Учените посочиха естествено оръжие срещу кариесите

Учени от Университета " Куинсланд ", Австралия, откриха постоянната консумация на кой плод е изключитлено потребна за здравето на зъбите.

Експертите са открили, че този артикул понижава интензивността на бактериите в устата, като по този метод доста понижава риска от възникването на кариеси и други проблеми в устата празнина.

Тези плодове съдържат съставни елементи, които са потребни за здравето на зъбите и венците - полифеноли.

Те се смятат за най-важните антиоксиданти. В устата полифенолите понижават интензивността на нездравословните бактерии, които предизвикват разнообразни болести, в това число кариеси.

Става въпрос за боровинките. Техният плод и естествените екстракти от него съвсем не съдържат захар. Следователно, те могат елементарно да се прибавят към разнообразни артикули за грижа за устната празнина.

Екстрактите се разтварят във вода, те могат да станат част от формулировката на здравословни питиета, както и да трансформират формулите на не доста потребни питиета, които към този момент съдържат доста захар.

Изследователи оцениха резултата от екстракти от ягоди, боровинки и червени боровинки върху бактериите в устата. Ако ягодите нямат никакво особено влияние, то боровинките имат впечатляващ резултат.

Експертите назовават ​​тези плодове естествени оръжия, които природата ни дава да се борим против кариесите и болесттите на венците.

Източник: Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР