Учени от Университена на щата Ню Йрок в Бъфало стигнали

...
Учени от Университена на щата Ню Йрок в Бъфало стигнали
Коментари Харесай

Кои деца са склонни към затлъстяване

Учени от Университена на щата Ню Йрок в Бъфало стигнали до извода, че капризните деца са склонни към затлъстяване. Резултатите са оповестени в научното списание Childhood Obesity.

Какво съставлява изследването?

В научната работа са взели участие 105 деца на възраст сред 9 и 18 месеца. Учените ги научили да натискат особено копче, вследствие на което получавали премия. Една група мъници след натискане на копчето получавали обичаното си лакомство, а другата – приятна музика. След това създателите на проучването провели допитване измежду родителите, с цел да изяснят детайлности за темперамента на участниците.

До какви изводите доближават специалистите

Резултатите от проучването посочили, че децата, които постоянно плачат и дълго време не могат да се успокоят, интензивно натискали копчето, с цел да получат порция лакомство. Авторите на проучването допускат, че в бъдеще тези деца ще се утешават с храна и към този момент имат податливост към затлъстяване.

Учените предлагат на родителите с сходни деца да ги насърчават не с лакомства, а с други тласъци – да вземем за пример играчки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР