Учени от Токийския университет в Япония заключиха, че животът е

...
Учени от Токийския университет в Япония заключиха, че животът е
Коментари Харесай

РНК може да се формира няколко пъти във Вселената

Учени от Токийския университет в Япония заключиха, че животът е публикуван във Вселената, само че извънземни организми евентуално няма в покрайнините на Слънчевата система и даже на Млечния път, заяви Физ.орг.

Специалистите потвърдили, че една от основните за съществуването на живота молекули - РНК, може да се образува няколко пъти в ускорено разширяващата се Вселена. Тази молекула обезпечава способността на живите организми да се възпроизвеждат, като освен това веригата РНК не би трябвало да е по-къса от 40-100 нуклеотида. При съществуване на задоволително време и подобаващи химични условия нуклеотиди могат непринудено да се съединят и да образуват РНК. Редица учени се съмняваха, че сходно наново непринудено образуване е допустимо в цялата наблюдаема Вселена.

Резултатите от проучването удостоверяват вероятността от поява на РНК в област, която се намира оттатък космологичния небосвод - границата на наблюдаемата част от Вселената. Въпросната област, зараждаща вследствие на интервал на галактическа инфлация, може да съдържа 1 гугол звезди (1 гугол = 10 на степен 100). В този случай възникването на комплицирана и дълга верига РНК е неизбежно. Броят на звездите в наблюдаемата Вселена е 10 на 22-ра степен, а това прави евентуално спонтанното образуване на верига РНК с дължина не повече от 20 нуклеотида.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР