Учени от Тексаския университет са открили общо 285 нови мутации

...
Учени от Тексаския университет са открили общо 285 нови мутации
Коментари Харесай

Открити са 285 нови мутации на коронавируса

Учени от Тексаския университет са разкрили общо 285 нови разновидности на SARS-CoV-2, една от които може да го направи още по-смъмртоносен. Изследването на екипа е разказано в изданието на. 

Според данните, по време на първата вълна на пандемията, мутацията D614G, която въздейства на S-протеина е била закрепена при 71 пациенти, инфектирани с COVID-19 в 7-милионния Хюстън. При втората вълна тази разновидност към този момент е при 99.9% от инфектираните.

Екипът от Тексаския университет е изучавал другите генетични разновидности на S-протеина във вируса, с цел да дефинира неговата стбилност. Те обясняват, че D614G не въздейства на патогенността на ковид, само че са разкрили източници на натурален асортимент, което сочи за по-голяма приспособяемост на вируса. Във връзка с това учените стигат до извода, че D614G по-скоро усилва заразността на SARS-CoV-2.

Освен това лабораторните опити демонстрират, че най-малко една от новите разновидности, разрешава на коронавируса да избегне обезвреждащите антитела, които хората си създават по натурален метод при битката си с инфекцията. Според екипа, тази специфичност може да разреши на вариациите на вируса да " излъжат " имунната система.

В рамките на проучването са били открити общо 285 разнообразни разновидности на ковид, въпреки множеството от тях да не оказват доста въздействие на тежестта на протичане на болестта и не демонстрират дарба да " заобиколят " имунизациите от първо потомство, както и лечебните препарати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР