Учени от Стоматологичния институт към университета Кейс Уестърн ризърв в

...
Учени от Стоматологичния институт към университета Кейс Уестърн ризърв в
Коментари Харесай

Установиха най-ефикасното средство срещу зъбобол

Учени от Стоматологичния институт към университета Кейс Уестърн ризърв в Съединени американски щати откриха, че ибупрофен и други нестероидни противовъзпалителни медикаменти са по-ефикасни против зъбна болежка, в сравнение с опиоидите, заяви Лента.

Медици анализирали резултатите от 5 изследвания върху ефикасността и безвредността на разнообразни медикаменти за облекчение на зъбобол.

По мнението на експерти, наркотични субстанции би трябвало да се предписват единствено в краен случай, тъй като в случай че са в огромни количества, могат да причинят увреждания. Данни на Националните здравни институти на Съединени американски щати сочат, че всеки ден към 115 американци умират от свръхдоза опиоиди.

Медиците заключили, че най-подходящото средство против зъбна болежка, което съчетава безвредност с резултатност, са нестероидните медикаменти в композиция с парацетамол или без него. За възрастните най-подходящата композиция е 400 мг ибупрофен с 1000 мг парацетамол.

Употребата на опиоиди провокира странични резултати, като унесеност, респираторни проблеми, гадене, повръщане и запек както у децата, по този начин и у възрастните.

Резултатите от проучването са качени на уеб страницата MedicalXpress.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР