Учени от Станфордския университет установиха, че измирането на клетките е

...
Учени от Станфордския университет установиха, че измирането на клетките е
Коментари Харесай

Учени изчислиха с каква скорост се придвижва смъртта

Учени от Станфордския университет откриха, че измирането на клетките е верижна реакция и гибелта им се придвижва с 1,8 милиметра в час, написа сп. "Сайънс ".
Специалистите открили, че гибелта на една клетка води до умирането на идната. Първичното увреждане провокира освобождението на химически субстанции - "сигнали на гибелта ". Гибелта на клетките може да бъде програмирана като разследване при лекуването на болести от тумори или вируси. Процесът протича под формата на верижна реакция.
По данни на учените клетъчната гибел продължава до тогава, до момента в който съществува "гориво " - в дадения случай химическите субстанции и белтъците, наречени "сигнали на гибелта ". Тези съставки се изчерпват при цялостната крах на организма. Изследването е открило, че доста други биологични сигнали могат да се популяризират по същия метод.
Новото изобретение ще помогне на учените да принуждават раковите кафези да убиват самите себе си и да предотвратяват клетъчната гибел при заболяването на Алцхаймер или при мускулната дистрофия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР