Учени от Сингапур установиха нови симптоми на болестта COVID-19, предизвикана

...
Учени от Сингапур установиха нови симптоми на болестта COVID-19, предизвикана
Коментари Харесай

Учени установиха симптоми на COVID-19, наподобяващи на треска денге

Учени от Сингапур откриха нови признаци на заболяването COVID-19, провокирана от новия ковид, които основават неправилна визия, че пациентът е инфектиран с тресчица денге, заяви ТАСС.

Резултатите от проучванията на лекари и специалисти от няколко локални лечебни заведения и научни институти бяха оповестени във в. " Стрейт таймс ".

" Пациент постъпва в болница с типични признаци за тресчица денге - висока температура и обрив. При него няма проявяване на присъщите за COVID-19 признаци - хрема, кашлица, болки в гърдите ", означават експертите. Те признават също, че от време на време и лабораторните проучвания " може да покажат погрешно позитивни резултати за денге ".

Според специалистите е извънредно значимо " да се организира точна диагностика на ковид, защото неправилното лекуване може да е рисково освен за пациента, само че и за близките ", предава Българска телеграфна агенция.

От началото на годината в Сингапур са регистрирани над 3600 случая на тропическата тресчица. В прилежащите страни разпространяването на заболяването е по-сериозно. В Индонезия да вземем за пример има над 14 700 болни от денге, 94 души са умряли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР