Учени от Северозападния университет в Илинойс установиха, че електричното стимулиране

...
Учени от Северозападния университет в Илинойс установиха, че електричното стимулиране
Коментари Харесай

Стимулирането на мозъка помага в борбата със стареенето

Учени от Северозападния университет в Илинойс откриха, че електричното стимулиране на центрове на паметта в мозъците на възрастни хора усъвършенства когнитивните им качества до равнище, което е особено за младежите, заяви "Юрик алърт ".

Изследването обхванало 16 души на възраст сред 64 и 80 години, които имат проблеми със запаметяването. Било им приложено транскраниално електромагнитно стимулиране на хипокампуса, който дава отговор за образуването на дълготрайна памет.

Невъзможно е хипокампусът да бъде непосредствено подтикван, защото е ситуиран прекомерно надълбоко за неинвазивни процедури.

Учените обаче установили, че е обвързван с част от теменния лоб, която е с почти едно и също местоположение у обособените човеци. Активността на невроните в тази зона е синхронизирана с хипокампуса. Затова учените в разстояние на 5 дни въздействали 20 минути на ден върху нея чрез високочестотно стимулиране.

Няколко денонощия след последния сеанс участниците минали тест за запаметяване. Резултатите посочили, че когнитивните им качества достигнали равнището, което било особено за младежките им години.

Учените към този момент не знаят какъв брой дълъг може да е този резултат. Затова възнамеряват опит с по-продължително влияние. Освен това методът ще бъде прибавен върху пациенти, наранени от ранен етап на заболяването на Алцхаймер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР