Учени от Северозападния университет в Илинойс, САЩ, са открили пряка

...
Учени от Северозападния университет в Илинойс, САЩ, са открили пряка
Коментари Харесай

Учени: Слънцето помага срещу COVID-19

Учени от Северозападния университет в Илинойс, Съединени американски щати, са разкрили директна връзка сред високата смъртност от новия ковид и недостига на витамин D, съобщи ТАСС.
Анализът на статистиката от разнообразни лечебни заведения на няколко континента посочила, че пациенти от страни с висока смъртност от COVID-19 - да вземем за пример Италия, Испания и Англия, са имали ниски равнища на наличие на витамина в тялото си спрямо пациенти от страни, по-слабо наранени от пандемията.
Това проучване единствено поддържа по-ранни проучвания на учени от болничното заведение Queen Queen Elizabeth Foundation и от университета в Източна Англия. Техните наблюдения се основават на съпоставяне на междинните равнища на витамин D в кръвта при поданици на двадесет европейски страни.
Авторите на новата научна разработка са сигурни, че разликата в смъртността не се изяснява с качеството на здравната система, възрастовия състав на популацията или размера на тестванията за COVID-19. Според водача на научната група, - професорът по биоинженерство Вадим Бекман, Северна Италия е измежду водачите по качество на медицината, само че към момента има повече смъртни случаи от ковид, в сравнение с в други райони и страни.
Изследователите допускат, че възпалителният развой се форсира заради „ цитокиновата стихия “ - свръхреакция на имунната система към дразнител.
" Цитокинова стихия " може да унищожи белите дробове, както и да предизвика изострен респираторен синдром и гибел при пациенти. Това е неочакван отговор на имунната система към дразнител като вируса, а не увреждане на белите дробове от самия вирус, което в множеството случаи може да аргументи гибел при пациенти с ковид “, оповестяват още откривателите.
Витамин D освен укрепва имунната система, само че и я управлява, като не разрешава тя да стане хиперактивна, което е рисково за организма. Според проучването управлението на равнищата на витамин D при пациенти би понижило смъртността от ковид на половина. Тази мярка не е подобаваща за попречване на зараза, само че може да бъде потребна, когато е належащо да се понижи рискът от затруднения и да се предотврати гибел при към този момент инфектирани пациенти.
Изследването оказва помощ на учените да намерят отговор на въпроса за какво децата по-леко или въобще не се разболяват от коронавирусната зараза. Малчуганите към момента не са формирали изцяло добития имунитет, който при възрастни обезпечава " втора линия на отбрана " против патогени, само че пък имунитетът на възрастните може да бъде рисков за организма.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 10 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР