Учени от САЩ, Канада и Шри Ланка представиха доклад за

...
Учени от САЩ, Канада и Шри Ланка представиха доклад за
Коментари Харесай

Какъв ще бъде животът след 50 години?

Учени от Съединени американски щати, Канада и Шри Ланка показаха отчет за човешкия живот след 50 години в изискванията на световното стопляне. Експертите описаха по какъв начин ще наподобяват актуалните места за живот.
Оказа се, че главната опасност за актуалните мегаполиси са неконтролируемите ландшафтни пожари и огромните наводнения. Според прогнозата, за половин век междинната температура ще се увеличи с повече от 3 градуса. Това ще провокира повишение на равнището на Световния океан, ще докара до смяна в нормите на преваляванията, границите на моретата и океаните, наводнение на цели градове, съобщи БГНЕС.
По време на изследването специалистите са употребявали изображения от Гугъл Street View на същите улици преди и след действителни наводнения и пожари. Компютърът най-после се научил да разпознава разликата и независимо да рисува изображението " след ". За бъдещето групата интернационалните анализатори са добавили калкулации за изменението на климата в Съединени американски щати за идващите 50 години. Технологията показва големи обгорени зони и цели квартали, намиращи се един или два метра под вода.
Експертите възнамеряват да усложнят логаритъма, да включат в него други естествени и човешки фактори на въздействие, както и разнообразни сюжети за развиването на международната цивилизация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР