Учени от САЩ изясниха, че децата започват да помнят думи

...
Учени от САЩ изясниха, че децата започват да помнят думи
Коментари Харесай

Откога бебето започва да разбира речта

Учени от Съединени американски щати изясниха, че децата стартират да помнят думи и словосъчетания от шестия месец, написа family.rambler.ru. Просто на тази възраст към момента са неспособни да ги повторят.

По думите на специалистите, по-рано се смяташе, че тези процеси у детето стартират да се развиват малко по-късно. Скоро откриватели анализирали държанието и навиците на деца на възраст от 6 до 30 месеца. Станало ясно, че още толкоз мънички, те са способни да запомнят не толкоз звуци или ударения, само че даже цели думи или словосъчетания.

В процесът на опита родителите трябвало да седят дружно с детето пред компютър, на чиито екран се появявали две картинки: някакъв плод и човешко лице. После единият от родителите би трябвало да каже на глас къде се намира един от обектите – вляво или вдясно. През това време камерата фиксирала придвижването на очите на детето. Станало ясно, че погледът на детето повтарял посоката, която назовавали родителите.

Децата знаят фактически доста повече, в сравнение с се мислеше до момента, само че нямат задоволително запаси, с цел да изразят това, уверени са учените.

Източник: Новите родители
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР