Учени от САЩ и Великобритания заключиха, че строителите на Стоунхендж

...
Учени от САЩ и Великобритания заключиха, че строителите на Стоунхендж
Коментари Харесай

Учени: Строителите на Стоунхендж са дошли от Средиземноморието

Учени от Съединени американски щати и Англия заключиха, че строителите на Стоунхендж произлизат от Средиземноморието, заяви Скай нюз.

ДНК, извлечена от открити в покрайнините на Стоунхендж човешки остатъци от неолита, била съпоставена с тази на хора, които живели почти по същото време на територията на Гърция и Турция, а по-късно в Испания и Португалия.

Специалистите считат, че преди към 6 хиляди години преселници стигнали до Англия, откакто прекосили Средиземно море от изток на запад. На Британските острови те заменили популация ловци и събирачи на плодове и основали първите аграрни стопанства.

Тази миграция частично включвала огромна агресия на хора от Мала Азия. Въпросната агресия почнала преди 8 хиляди години и довела до разпространяване на селското стопанство в Европа. Някои групи хора не прекосили Ламанша, а плавали край европейското атлантическо крайбрежие и се преселвали от един дребен остров на различен.

Стоунхендж е издигнат към 2500 година прочие Христа. Изграден е от камъни, някои от които тежат по 30-40 тона. Предназначението на комплекса е незнайно, само че се допуска, че е бил употребен за религиозни ритуали и астрономически наблюдения
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР