Учени от Съединените щати са открили най-високите нива на въглероден

...
Учени от Съединените щати са открили най-високите нива на въглероден
Коментари Харесай

Нивото на въглероден диоксид в атмосферата достигна най-високите нива в историята

Учени от Съединените щати са разкрили най-високите равнища на въглероден диоксид в атмосферата на Земята, откогато са почнали записите, което поражда нова паника за безмилостното увеличение на излъчванията на парникови газове, породени от индивида, написа Japan Times.
Обсерваторията на Мауна Лоа в Хавай, която следи атмосферните равнища на CO2 от края на 50-те години на предишния век, в събота заран, откри 415,26 елементи на милион (ppm).
Също по този начин за първи път е открито, че обсерваторията мери дневната базова линия над 415 ppm.
Последният път, когато атмосферата на Земята съдържаше толкоз доста въглероден диоксид, беше преди повече от 3 милиона години, когато международните равнища на морето бяха няколко метра по-високи, а елементи от Антарктида бяха покрити с гори.
„ Това демонстрира, че не сме на път да опазим климата. Броят продължава да нараства и от година на година става все по-висок ”, сподели Волфганг Лухт от Института за проучвания на въздействието на климата от Потсдам (PIK).
" Този брой би трябвало да се стабилизира. "
Но надалеч от това да се стабилизират, равнищата на СО2 - един от трите парникови газове, създадени при изгарянето на изкопаемите горива - се качват все по-бързо.
Ралф Кийлинг, шеф на Института по океанография на Скрипс за CO2, съобщи, че наклонността евентуално ще продължи през 2019 година - евентуално ще има Ел Ниньо година, в която температурите се повишават заради топлите океански течения.
„ Средният ритъм на напредък остава висок. Увеличението от предходната година евентуално ще бъде към 3 елементи на милион, до момента в който междинната стойност за последните години е 2,5 ppm “, сподели той.
Парижкото съглашение от 2015 година приканва човечеството да блокира повишението на температурата на Земята при „ много под 2 градуса по Целзий “ (3.6 Фаренхайт) спрямо равнищата от преди индустриалната гражданска война и 1.5 ° С, в случай че е допустимо, съобщи организация Фокус.
Последните четири години бяха четирите най-горещи върха и, макар парижката договорка и повишението на публичната информираност за казуса, човечеството продължава да минава личните си емисионни върхове от година на година.
Средната повърхностна температура на Земята към този момент се е повишила с 1.0 градуса от пред-индустриалното време, дължащо се на породени от индивида излъчвания.
„ Цялата човешка история е в по-студен климат, в сравнение с в този момент “, споделя Лухт.
„ Всеки път, когато моторът работи, излъчваме CO2 и той би трябвало да отиде някъде. Той не по знамение изчезва, той остава в атмосферата.
" Въпреки парижкото съглашение за климата, макар всички изявления и митинги, ние не виждаме нещо да се трансформира ", добави той.
Макар да има някакво противоречие във връзка с това какво ще съставлява „ безвредното “ равнище на атмосферния CO2, съществува необятен консенсус, че 350 ppm - равнище, надхвърлено в края на 80-те години, ще предотврати рисковото световно стопляне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР