Учени от Русия, Швеция и Германия заедно създадоха термоелектрически материал,

...
Учени от Русия, Швеция и Германия заедно създадоха термоелектрически материал,
Коментари Харесай

Матрицата е тук: Скоро ще зареждаме телефоните от тялото си

Учени от Русия, Швеция и Германия дружно сътвориха термоелектрически материал, който в преспектива може да се употребява за зареждането на разнообразни устройства.

Ще бъде задоволително на ръката на потребителя да се сложи гривна, направена от този материал, и на процедура безпределно ще може да се зареждат смарт телефон или часовник.

За създаването бе известие в публикация в изданието Advanced Functional Materials.

Термоелектрическите материали сами по себе си са съединяване или сплави сред материали, които могат да преобразуват топлината в електрическа сила за сметка на разликата в температурата.

При това сплавта от метали не дава доста положително КПД - към 10%, като най-голяма успеваемост има при нагряването на пластината до няколкостотин градуса.
Учените след многогодишни търсения са намерили опция на термоелектриците в полимерните материали. Тези материали могат даже да работят при стайна температура, освен това не са токсични и имат ниска топлопроводимост. Освен това, тези материали са доста гъвкави и на тях може да се дава всякаква форма.

По думите на участник в научната грипа, съществуващите характерности на материала са способни да преобразуват топлината, предавана от човешкото тяло, в електрическа сила. Например, в случай че се направи каишка за часовник или калъф за смарт телефон, то тези устройства могат да бъдат зареждани непрекъснато, без да се употребяват други зарядни устройства.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР