Учени от Русия САЩ Швейцария работих върху вероятността на самопроизволното

...
Учени от Русия САЩ Швейцария работих върху вероятността на самопроизволното
Коментари Харесай

Учени намериха начин за връщане във времето

Учени от Русия Съединени американски щати Швейцария работих върху вероятността на самопроизволното връщане на електронна в своето минало, а по този начин също върнаха времето на квантовия компютър. Резултатите от проучването са оповестени в Phys.org.
Физиците изучили държанието на индивидуален електрон в празно междузвездно пространство. Те позволили, че сега на наблюдението частицата е локализирана, т.е. нейното състояние е известно с висока акуратност. Промяната на квантовото положение на частицата се разказва с уравнението на Шрьодингер и в сходство с него ситуацията на електрона ще става все по несигурно. Този развой се подчинява на втория закон на термодинамиката, съгласно който в изолираната система се случва увеличение на ентропията, написа Лента.ру.
Но уравнението на Шрьодингер позволява, че смяната в положението на електрона е обратима, т.е. той може още веднъж да се локализира в неголяма област от пространството. Това не се следи в природата, само че теоретично е допустимо да се случи поради инцидентни съмнения на галактическия микровълнов декор, рязък Вселената. Според плановете, в случай че всяка секунда се следят 10 милиарди локализирани електрони, то за 13,7 милиарда години противоположната смяна на положението ще се случи единствено един път. При това частицата ще се върне в своето минало едвам за една десетмилиардна част от секундата.
Учените също по този начин така се пробвали да върнат времето в опит с квантов компютър, състоящ се от два-три кубика. Отначало 2 кубика се намирали в главно положение, обозначено като 0, което подхожда на локализирания електрон. След това се случвала еволюция на положенията, а специфична стратегия променяла положението на компютъра, тъй че той да може да се върне обратно във времето, както това се случва с електрона при флуктуация на микровълновия декор. С други думи смисъла на кубиците се прибирали в предишното.
Оказва се, че компютър с два кубика се връща в изходно положение 85% от случаите. Ако кубитите са три са възниквали повече неточности и програмата за връщане сработвала единствено в 50% от случаите. Но учените считат, че при рационализиране на квантовия компютър честотата на грешките ще се намали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР