Учени от Русия потвърдиха с компютърна симулация, че е възможно

...
Учени от Русия потвърдиха с компютърна симулация, че е възможно
Коментари Харесай

Нова хипотеза за възникването на Луната

Учени от Русия потвърдиха с компютърна симулация, че е допустимо Луната да е зародила паралелно със Земята, а не вследствие на конфликт на нашата планета с небесно тяло, съобщи ТАСС.

"Руските учени предложиха и обосноваха нова идея, съгласно която Луната се е образувала по едно и също време със Земята като двойна система в резултата на фрагментация на облак от прахови частици ", заяви изпълнителният шеф на "Роскомос " по перспективни научни стратегии Александър Блошенко. Той добави, че тази догадка е била доказана посредством компютърна симулация.

Луната е единствено 13 милиона години по-млада от Земята, чиято възраст се прави оценка на 4,5 милиарда години. До наскоро най-възможната догадка за възникването на нашия натурален сателит се считаше конфликтът на Земята с огромно галактическо тяло с размерите на Марс. В резултат на този конфликт голяма маса от земна материя и част от материала на небесното тяло са се разтопили. Те били изхвърлени в околоземна орбита, където се образувало плътно тяло, трансформирало се в Луната.

Но при правенето на най-съвременни компютърни модели на учените от Роскосмос тази теза се оборва. Дигиталните симулации сочат за по-голяма възможност двете небесни тела да са се образували в еднакъв времеви откъслек при обособяването им като двойна система от облак прахови частици.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО СЪС СИМУЛАЦИЯТА НА ВЪЗНИКВАНЕТО НА ЛУНАТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР