Учени от Нюйорксия университет установиха, че консумацията на алкохол рязко

...
Учени от Нюйорксия университет установиха, че консумацията на алкохол рязко
Коментари Харесай

Алкохолът нарушава микрофлората в човешкия организъм

Учени от Нюйорксия университет откриха, че потреблението на алкохол внезапно трансформира микрофлората в устната празнина, което води до заболявания на венците и до някои типове рак, оповестява в. "Метро ".

Специалистите взели мостри от микрофлората на устата на 1044 индивида на възраст 55-78 години. В резултат на проучванията били съпоставени индикаторите на 270 въздържатели, на 614 умерено пиещи и на 160 непрекъснато употребяващи алкохол.

Учените открили, че при хората, употребяващи спиртни питиета, се следи изменение на микрофлората и нарастване на такива бактерии, като Bacteroidales, Actinomyces и Neisseria. Отбелязва се, че Bacteroidales провокират възпаления, гнойни рани и водят до развиването на недоброкачествен рак. Actinomyces са причинители за актиномикоза и ендокардит, а Neisseria съдържат в себе си възбудителите на гонореята и менингита.

Употребата на алкохол снижава количеството на нужните за организма лактобацили, което води до насърчаване на рак на устната празнина и на органите от храносмилателния тракт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР