Учени от музея Лудум“ в Сицилия са използвали компютърен софтуер

...
Учени от музея Лудум“ в Сицилия са използвали компютърен софтуер
Коментари Харесай

Преди 300 години дяволът обсеби монахиня и тя написа писмо по негова заръка, а днес софтуер го разчете и ето какво казва то...

Учени от музея „ Лудум “ в Сицилия са употребявали компютърен програмен продукт със особено направен логаритъм, с цел да могат да разчетат тайнствено писмо. Текстът е написан преди повече от 300 години от сицилианска монахиня на име Мария, за която се считало, че била обладана от Дявола, само че със мощната си религия и обич към Господ му се е противопоставила.
Сестра Мария Кросифиса Консесионе живеела в манастир в Палма ди Монтекиаро,Сицилия. Според исторически източници на 11 август 1676 година, тогава към 30-годишната монахиня, е открита на пода на килията си с лице, покрито с мастило.

В ръцете си Мария държала писмо, съдържащо текст - комплицирана композиция от знаци и букви. Тя разказала, че писмото ѝ било диктувано от самия Сатана, който се е опитал да я откаже от Господ и да я притегли към злото.

Въпреки че писмото е единствено 14 реда, архаичните букви и знаци към този момент няколко века са пречели то да бъде разчетено. Учени от музея „ Лудум “ в Сицилия обаче съумяват да го дешифрират, употребявайки комплициран програмен продукт. Освен това екипът е разровил и исторически записи, с цел да разбере повече за самата монахиня и живота ѝ.

„ Когато работиш по разчитането на исторически текст, не може да игнорираш профила на писателя. Трябваше да научим колкото се може повече за тази монахиня “, споделя шефът на „ Лудум “ Даниел Абате пред Лайв Сайънс, представено от Всти бг.

Сестра Мария е родена с името Изабела Томаси. Тя влиза в манастир на 15-годишна възраст. „ Изглеждаше като че ли писмото е написано със съкращения. Решихме, че може сестра Мария да е основала нови думи, употребявайки остарели писмености, които е учила “, споделя Абате. Учените вземат решение да тестват догатките си с компютърен програмен продукт. Оказва се, че монахинята е употребила в текста си лигатури от разнообразни езици – старогръцки, латински и арабски, както и руни.

Екипът проучва по какъв начин са подредени буквите и думите и съумява да сътвори логаритъм за дешифриране. „ Мислехме си, че най-вероятно ще излязат няколко смислени думи, само че се оказа, че монахинята е владеела езика си сносно. Писмото беше по-пълно от предстоящото “, споделя шефът на „ Лудум “.

Според грубия превод на сатанисткия текст за Светата троица се приказва като за „ умряла “. Пише още, че „ Господ счита, че може да проповядва морал, само че системата му не работи за никого… може би Стикс е права... “.

Стикс в древногръцката митология е една от петте реки, които протичат през царството на Хадес. Тя е реката на омразата, която разделя земята от подземното царство. Може да се преглежда и като име и на океанидата, която съставлява тази река.

Почеркът на сестра Мария разкрива, че тя е страдала от шизофрения или биполярно разстройство. Образът на Дявола постоянно се появява пред хора, които имат сходни болести. От историческите записи екипът открива, че монахинята съвсем всяка вечер е викала в килията си и се е борела против Сатаната.

По това време обаче Църквата е приела писмото за доказателство, че ужасяващите тъмни сили съществуват, а сестра Мария се е трансформирала в героиня, съумяла да се опълчи на самия Дявол.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР