Учени от Московския държавен психолого-педагогически университет сравниха показателите за биологична

...
Учени от Московския държавен психолого-педагогически университет сравниха показателите за биологична
Коментари Харесай

Учени: Работещите жени остаряват по-бързо

Учени от Московския държавен психолого-педагогически университет съпоставиха индикаторите за биологична и психобиологична възраст измежду представители на разнообразни професионални групи. Те демонстрираха, че работещите дами след 36 години остаряват по-бързо от неработещите си връстнички, до момента в който при работещите мъже застаряването, в противен случай, се случва по-бавно.
Експертите съпоставят индикаторите за биологична и психобиологична възраст и означават избрани разлики измежду работещите в разнообразни специалности. Сред представителите на работещите е маркиран невисок показател на релативно остаряване измежду дами от всички възрасти и мъже от 36 до 60 години и от 61 до 87 години, съобщи БГНЕС.
В извадката при мъже на възраст от 18 до 35 години показателят на релативно стареене е по-висок, което демонстрира, че представителите на извадката са биологично по-стари от записаната биологична възраст.
Обратната обстановка се следи при мъже на възраст от 18 до 60 години: те имат висок показател на релативно стареене. Подобни индикатори могат да потвърдят мнението на учените, че младите мъже са по-податливи на стрес и физическо натоварване е по-лесно да рухнат прочувствено.
Индексът на относителното застаряване обаче понижава при мъжете и дамите след пенсиониране.
" Доказано е, че измежду представителите на работещите дамите на възраст 35 и повече години страеят по-бързо от връстниците си. За мъжете застаряването, в противен случай, протича по-бавно във всички възрастови групи, това е изключително значимо за възрастовата група в главната трудоспособна възраст - 36-60 години “, споделя магистърът по логика на психиката на Московския държавен педагогичен университет Албина Калаева.
Учените означиха, че в интервала след пенсиониране, както мъжете, по този начин и дамите от всички професионални групи бележат относителното стареене и усъвършенстване на относителното здраве.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР